Dieta IG - smAktywni

Telefon: 786 987 880
mail: kontakt@smaktywni.pl
Przejdź do treści
Menu
od 15.03.2020
do 20.03.2020
Dieta IG - Poniedziałek
Owsianka z mandarynką i prażonymi orzechami - alergeny 1,7,8

Składniki:
Napój migdałowy, Płatki owsiane, Orzechy, Mandarynka, Amarantus, Miód
Gryczane muffinki z pieczarkami - alergeny 3

Składniki:
Kasza, Cebula, Jajo, Pieczarka, Mąka, Oliwa z oliwek, Sól Himalajska, Pieprz, Czosnek, Sałata, Pomidory
Tagiatelle z kurczakiem

Składniki:
Makaron, Cukinia, Marchew, Pomidor, Kurczak, Słonecznik, Natka pietruszki
Grilowane warzywa z parmezanem

Składniki:
Mieszanka warzyw, Parmezan, Czosnek, Oliwa
Mini kanapki z pastą z zielonego groszku - alergeny 1,3,7,10

Składniki:
Groszek, Cebula, Czosnek, Oliwa z oliwek, Ser, Mięta, Majonez, Sól Himalajska, Pieprz, Sok z cytryny, Czarnuszka, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Bagietka wielozbożowa, Rzodkiewka, Koper
Dieta IG - Wtorek
Pasta z awokado i serem feta - alergeny 1,7

Składniki:
Awokado, Ser, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Pieprz, Oregano, Ogórek kiszony, Chleb razowy
Zapiekanka z cukinii z rukolą i gałązką pomidorków koktajlowych - alergeny 1,3

Składniki:
Cukinia, Jajo, Czosnek, Mąka, Oliwa z oliwek, Rukola, Pomidory, Sól himalajska
Grillowane kofty z aromatyczną sałatką tabbouleh - alergeny 1

Składniki:
Piersi kurczaka, Ogórek, Papryka czerwona, Cebula, Oliwa z oliwek, Pomidor, Czosnek, Kmin, Kolendra, Pieprz, Sól himalajska, Mięta, Natka pietruszki, Papryka chili, Kasza
Szarlotkowy koktajl z korzenną nutą - alergeny 7

Składniki:
Jogurt naturalny, Jabłko, Sok z cytryny, Ksylitol, Przyprawa korzenna

Leczo z pieczarkami

Składniki:
Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Papryka żółta, Papryka zielona, Cukinia, Bakłażan, Pieczarki, Cebula czerwona, Passata pomidorowa, Por, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Sól himalajska, Pieprz, Kurkuma
Alergeny
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: kontakt@smaktywni.pl
Wróć do spisu treści