Dieta Paleo - smAktywni

Telefon: 786 987 880
mail: kontakt@smaktywni.pl
Przejdź do treści
Menu
od 15.03.2020
do 20.03.2020
Dieta Paleo - Poniedziałek
Szakszuka - alergeny 3,8

Składniki:
Jaja, Olej kokosowy, Cebula biała, Czosnek, Papryka chili, Pomidory, Natka pietruszki, Szpinak, Papryka czerwona, Papryka zielona
Bananowy mus kosteczkami mango i pastą sezamową - alergeny 8,11

Składniki:
Mango, Banan, Migdały, Jogurt kokosowy, Pasta tahini

Udko pieczone w sosie własnym

Składniki:
Udko drobiowe, Ryz jasminowy, Dynia makaronowa, Czosnek, Mieszanka przypraw
Grilowane warzywa z parmezanem

Składniki:
Mieszanka warzyw, Parmezan, Czosnek, Oliwa
Grillowana polędwica wołowa na liściach sałaty rzymskiej

Składniki:
Wołowina, Papryka czerwona, Batat, Oliwa z oliwek, Sałata, Sól himalajska, Pieprz, Tymianek, Rrozmaryn, Curry

Dieta Paleo - Wtorek
Łosoś wędzony z makaronem z dyni z bazyliowym pesto - alergeny 4,8

Składniki:
Łosoś, Dynia, Pomidory, Słonecznik, Bazylia, Orzechy, Oliwa z suszonych pomidorów, Sól himalajska, Pieprz
Leczo z pieczarkami

Składniki:
Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Papryka żółta, Papryka zielona, Cukinia, Bakłażan, Pieczarki, Cebula czerwona, Passata pomidorowa, Por, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Sól himalajska, Pieprz, Kurkuma
Grillowane kofty z aromatyczną sałatką tabbouleh - alergeny 1

Składniki:
Piersi kurczaka, Ogórek, Papryka czerwona, Cebula, Oliwa z oliwek, Pomidor, Czosnek, Kmin, Kolendra, Pieprz, Sól himalajska, Mięta, Natka pietruszki, Papryka chili, Kasza
Grejpfrut z mango z orzechową posypką - alergeny 8

Składniki:
Grejpfrut czerwony, Mango, Orzechy włoskie, Melisa


Sztuka mięsa z fasolką szparagową i pieczonymi ziemniaczkami - alergeny 8

Składniki:
Rostbef, Bazylia, Oliwa z oliwek, Czosnek, Orzechy włoskie, Fasolka szparagowa, Ziemniaki, Sól himalajska, Pieprz, Papryka czerwona ostra

Alergeny
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: kontakt@smaktywni.pl
Wróć do spisu treści