Dieta - Klasyczna - smAktywni

Telefon: 786 987 880
smaktywni@gmail.com
Przejdź do treści
Menu
od 19.10.2020
do 23.10.2020
Dieta Klasyczna - Poniedziałek
Owsianka na napoju sojowym z gruszką w imbirze - alergeny 1,6,8

Składniki:
Mleko sojowe, Gruszka obrana, Syrop klonowy, Orzechy włoskie, Imbir, Sok z cytryny, Płatki owsiane
Roladki z tuńczykiem a la sushi - alergeny 1,4,7

Składniki:
Ogórek świeży, Marchew, Ser topiony edamski, Chleb razowy, Tuńczyk w sosie własnym
Nugetsy z indyka z frytkami z batata w stylu slow food

Składniki:
Batat, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Mąka z ciecierzycy, Jajo, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czosnek granulowany, Oregano suszone, Oliwa z oliwek, Czubryca zielona, Szczypiorek, Jogurt naturalny, Mięso z piersi indyka
Pomarańcza nadziewana owocami

Składniki:
Pomarańcza, Kiwi świeże, Nektarynka, Granat, Sok z cytryny
Pasta z grillowanego bakłażana - alergeny 1,9

Składniki:
Bakłażan, Papryka czerwona, Cebula czerwona, Oliwki zielone marynowane, Mięta, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czosnek, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Oliwa z oliwek, Marchew, Seler naciowy, Papryka żółta, Ogórek świeży, Chleb razowy
Dieta Klasyczna - Wtorek
Pasztet z warzywami - alergeny 1,3,9

Składniki:
Mięso z udźca indyka, Wieprzowina łopatka, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Cebula, Kurkuma, Liść laurowy, Ziele angielskie całe, Lubczyk ogrodowy, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Pieprz ziołowy, Płatki gryczane, Jajo, Czarnuszka, Ogórek kiszony, Masło, Sałata lodowa, Chleb razowy
Muffinki selerowe - alergeny 1,3,9

Składniki:
Jajo, Woda, Mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa, Proszek do pieczenia, Szynka podwędzana, Seler korzeniowy, Czosnek, Szczypiorek, Oliwa z oliwek, Otręby owsiane, Sól himalajska, Pieprz czarny, Gałka muszkatołowa, Pomidory suszone
Dorsz ze szpinakiem i chrupiącą posypką - alergeny 1,4,7

Składniki:
Dorsz polędwica, Czosnek, Papryka czerwona słodka, Oregano suszone, Kurkuma, Pieprz biały, Szpinak świeży, Śmietanka, Bułka tarta, Oliwa z oliwek, Ser mozzarella, Masło, Sól himalajska, Pieprz czarny, Mąka ziemniaczana, Buraczki z jabłkiem, Ryż brązowy
Gruszkowy mus ze szczyptą imbiru - alergeny 7

Składniki:
Jogurt naturalny, Gruszka obrana, Imbir, Miód pszczeli, Otręby owsiane
Naleśniki z salsą ananasową - alergeny 1,3,7

Składniki:
Jajo, Mąka pszenna, Oliwa z oliwek, Cynamon, Miód pszczeli, Ananas świeży, Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny
Dieta Klasyczna - Środa
Gofry jaglane z awokado i jajem w koszulce - alergeny 3

Składniki:
Jajo, Napój ryżowy, Jajo kurze w koszulce, Awokado, Szczypiorek, Papryka czerwona, Pieprz czarny, Mąka jaglana, Sól himalajska, Proszek do pieczenia, Oliwa z oliwek
Zupa curry z cukinii - alergeny 1,8

Składniki:
Cebula, Oliwa z oliwek, Imbir korzeń, Czosnek, Marchew, Papryka czerwona, Cukinia, Bulion warzywny, Pasta curry czerwona, Pomidor, Napój kokosowy, Natka pietruszki, Papryka chili w płatkach, Sól himalajska, Pieprz czarny, Chleb razowy
Gołąbki bez zawijania w salsie pomidorowej - alergeny 8

Składniki:
Mięso mielone drobiowe, Kapusta biała, Cebula, Pulpa pomidorowa, Por, Bazylia świeża, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Oregano suszone, Mleczko kokosowe, Oliwa z oliwek, Ryż brązowy
Mus z suszonymi śliwkami

Składniki:
Banan, Śliwki suszone, Napój migdałowy, Gałka muszkatołowa, Migdały
Sałatka jarzynowa

Składniki:
Ziemniaki, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Jaja, Ogórek kiszony, Jabłko, Sok z cytryny, Jogurt naturalny, Cebula, Pieprz czarny, Papryka czerwona słodka, Pietruszka liście, Por, Bułka grahamka, Masło, Sałata masłowa
Dieta Klasyczna - Czwartek
Pasta twarogowa z rzodkiewką - alergeny 1,7

Składniki:
Sól, Pieprz czarny, Jogurt grecki, Rzodkiewka, Ser twarogowy półtłusty, Kiełki rzodkiewki, Ogórek świeży, Chleb razowy, Masło
Turecki budyń z musem daktylowym - alergeny 1,7,8

Składniki:
Daktyle suszone, Kasza bulgur, Mleko spożywcze, Orzechy nerkowca, Miód pszczeli, Granat
Spaghetti bolognese

Składniki:
Cebula, Olej rzepakowy, Sól himalajska, Pieprz czarny, Zioła (bazylia, oregano, melisa), Makaron razowy spaghetti, Czosnek, Przecier pomidorowy, Mięso mielone drobiowe
Malinowy koktajl z otrębami owsianymi i prażonymi płatkami migdałów  - alergeny 7,8

Składniki:
Maliny, Otręby owsiane, Jogurt naturalny, Miód pszczeli, Płatki migdałowe
Placki marchewkowo-cukiniowe z warzywnym sosem - alergeny 3

Składniki:
Marchew, Cukinia, Imbir, Mąka gryczana, Mąka kukurydziana, Mąka ziemniaczana, Sól himalajska, Pieprz czarny, Jajo, Oliwa z oliwek, Pomidory z puszki Pelatti, Rozmaryn
Dieta Klasyczna - Piątek
Jaglanka z musem z owoców leśnych  - alergeny 7,8

Składniki:
Owoce leśne, Orzechy włoskie, Kasza jaglana, Mleko spożywcze, Miód pszczeli, Len nasiona
Kruche babeczki szpinakowe z serem ricotta plus salsa pomidorowa 110 g - alergeny 1,3,7

Składniki:
Mąka pszenna, Masło, Żółtko jaja kurzego, Sól himalajska, Śmietana, Szpinak świeży, Ser ricotta, Czosnek, Gałka muszkatołowa, Pomidor, Pomidory suszone, Rukola, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czosnek, Bazylia świeża
Kotlety z kalafiora z gałką muszkatołową plus grecki dip jogurtowy 100 g - alergeny 1,3,7

Skladniki:
Kalafior, Kasza jaglana, Bulion warzywny, Jajo, Natka pietruszki, Bułka tarta, Sól himalajska, Gałka muszkatołowa, Pieprz czarny, Oliwa z oliwek, Bułka tarta do panierowania, Ryż brązowy, Ogórek świeży, Jogurt grecki, Czosnek, Natka pietruszki, Oliwki czarne marynowane, Sól himalajska, Pieprz biały
Zupa ogórkowa z koperkiem - alergeny 7

Składniki:
Bulion warzywny, Cebula, Marchew, Pietruszka korzeń, Ziemniaki, Ogórek kiszony, Śmietanka, Koper
Kanapkowy warzywniak - alergeny 1,7

Składniki:
Chleb razowy, Rukola, Buraki gotowane, Ser twarogowy chudy, Awokado, Sól himalajska, Pieprz czarny, Oregano suszone
Alergeny
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: smaktywni@gmail.com
Wróć do spisu treści