Dieta - Wegańska - smAktywni

Telefon: 786 987 880
sklep@smaktywni.pl
Przejdź do treści
Menu
od 22.07.2024
do 26.07.2024
Dieta Wegańska - Poniedziałek
Tofucznica z jarmużem i suszonymi pomidorami – alergeny 1,6

Składniki:
Tofu, Pomidor suszony, Jarmuż, Cebula, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Papryka czerwona ostra, Oliwa z oliwek, Chleb razowy
Gulasz z ciecierzycy z pieczarkami i natką pietruszki
Składniki:
Ciecierzyca gotowana, Pieczarka uprawna, świeża, Cebula, Czosnek, Bulion warzywny, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Kurkuma, Kasza gryczana, sucha
Rollsy z grillowaną cukinią i hummusem – alergeny 1

Składniki:
Cukinia, Oliwa z oliwek, Naleśnik Tortilla pełnoziarnisty, Hummus, domowy, Bazylia świeża, Pomidor suszony, Awokado, Limonka, Natka pietruszki, Czosnek
Dieta Wegańska - Wtorek
Owsianka z jeżynami i cynamonem – alergeny 1,7,8

Składniki:
Płatki owsiane, Jeżyny, Jogurt kokosowy, Migdały, Cynamon, Stewia
Warzywa stir fry z tofu – alergeny 6

Składniki:
Cukinia, Imbir, Sos sojowy ciemny, Papryka żółta, Papryka czerwona, Tofu, Marchew, Szczypiorek, Limonka, Czosnek, Oliwa z oliwek, Papryka chili świeża, Imbir korzeń, Makaron ryżowy
Sałatka chlebowa z ciecierzycą – alergeny 1,6

Składniki:
Ciecierzyca w puszce, Kapary, Tofu, Pomidory koktajlowe, Cebula czerwona, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Oregano suszone, Mięta, Chleb razowy, Mix sałat z rukolą (Vital Fresh), Oliwa z oliwek
Dieta Wegańska - Środa
Pasta z ciecierzycy z nutą papryki – alergeny 1,11

Składniki:
Ciecierzyca gotowana, Papryka czerwona, Oliwa z oliwek, Pasta tahini, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Bułka grahamka
Razowe spaghetti z sosem puttanesca

Składniki:
Pomidor bez skórki, Cebula czerwona, Kapary, Oliwki zielone marynowane, konserwowe, Fasola czerwona na raz, Bonduelle, Natka pietruszki, Czosnek, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Papryka chili w płatkach, Orzechy piniowe, Oliwa z oliwek, Makaron razowy spaghetti, Tofu

Marchewkowo-cukiniowe placki z warzywnym sosem
Składniki:
Marchew, Cukinia, Imbir, Mąka gryczana, Mąka kukurydziana, Mąka ziemniaczana, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Pomidory z puszki Pelatti, Rozmaryn, Oliwa z oliwek, Len, nasiona, mielony (Sante), Woda ciepła
Dieta Wegańska - Czwartek
Jaglanka z masłem orzechowym – alergeny 7,8

Składniki:
Kasza jaglana, sucha, Mleko spożywcze, 2% tłuszczu, Masło z orzechów arachidowych (GO ON), Mango, Granat
Dyniowe kotlety z surówką z fasolki szparagowej

Składniki:
Kasza jaglana, sucha, Dynia, surowa, obrana, Oliwa z oliwek, Cebula, Czosnek, Imbir, Szpinak świeży, Bułka tarta, Len, nasiona, mielony (Sante), Woda ciepła, Surówka z fasolką szparagową
Bataty pieczone z ciecierzycą, szpinakiem i tofu – alergeny 6

Składniki:
Pieprz czarny mielony, Kmin rzymski, Oregano suszone, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Papryka wędzona, Oliwa z oliwek, Batat, Ciecierzyca gotowana, Czosnek, Szpinak świeży, Pomidory krojone w puszce, Sól himalajska (Sante), Tofu
Dieta Wegańska - Piątek
Omlet wegański z guacamole – alergeny 1

Składniki:
Pomidor, Mix sałat z rukolą (Vital Fresh), Bazylia suszona, Ogórek kiszony, Płatki drożdżowe, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Woda, Mąka z ciecierzycy, Chleb razowy, Awokado, Cebula czerwona, Kolendra, Sok z limonki, Czosnek, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek
Sałatka z grillowanym bakłażanem i komosą ryżową – alergeny 6

Składniki:
Komosa ryżowa, Bakłażan, Oliwa z oliwek, Oliwki zielone marynowane, konserwowe, Rukola, Ciecierzyca w puszce, Bazylia świeża, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Tofu
Krem z zielonego groszku ze świeżym szczypiorkiem – alergeny 1,6

Składniki:
Groszek zielony, mrożony, Bulion warzywny, Por, Oliwa z oliwek, Tofu, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Szczypiorek, Bułka grahamka
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Alergeny
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: sklep@smaktywni.pl
Wróć do spisu treści