Dieta - Wegańska - smAktywni

Telefon: 786 987 880
sklep@smaktywni.pl
Przejdź do treści
Menu
od 12.02.2024
do 16.02.2024
Dieta Wegańska - Poniedziałek
Pasztet z selera z gałką muszkatołową – alergeny 1,9

Składniki:
Kasza jaglana, sucha, Seler korzeniowy, Cebula, Por, Bulion warzywny, Oliwa z oliwek, Szczypiorek, Sól himalajska (Sante), Gałka muszkatołowa, Pieprz czarny mielony, Czarnuszka, Cząbr, Liść laurowy, Ziele angielskie całe, Len, nasiona, mielony (Sante), Woda ciepła, Papryka czerwona, Papryka żółta, Seler naciowy, Chleb razowy
Ciecierzyca w sosie pomidorowo-paprykowym – alergeny 1
Składniki:
Cebula, Pomidor, Papryka czerwona, Czosnek, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Zioła prowansalskie, Oliwa z oliwek, Kasza jęczmienna, sucha, Ciecierzyca w puszce
Batat z bazyliowym pesto – alergeny 6

Składniki:
Batat, Bazylia świeża, Oliwa z oliwek, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Rozmaryn, Słonecznik, nasiona, Tofu
Dieta Wegańska - Wtorek
Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi – alergeny 8

Składniki:
Kasza jaglana, sucha, Napój kokosowy, naturalny (Alpro), Jagody goji, Morwa biała, suszona (Bio Planet), Orzechy laskowe, Jabłko, Erytrytol
Tofu w sosie słodko-kwaśnym – alergeny 6

Składniki:
Tofu, Pomidory w puszce, Sok ananasowy, Ocet 8 %, Imbir, Czosnek, Ksylitol, Warzywna węgierska warzywna, mrożona, Olej rzepakowy uniwersalny, Komosa ryżowa
Zupa curry z cukinii – alergeny 8

Składniki:
Cebula, Oliwa z oliwek, Imbir korzeń, Czosnek, Marchew, Papryka czerwona, Cukinia, Bulion warzywny, Pasta curry, czerwona, Pomidor, Napój kokosowy, naturalny (Alpro), Natka pietruszki, Papryka chili w płatkach, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony
Dieta Wegańska - Środa
Croissant z rukolą, tofu i pieprzem kolorowym – alergeny 6

Składniki:
Croissant, Awokado, Rukola, Tofu, Pomidor, Pieprz kolorowy
Risotto z warzywami

Składniki:
Ryż do risotto, Cebula, Czosnek, Cukinia, Papryka czerwona, Groszek, Marchew, Masło, Wino białe

Makaron z pesto z pieczonej papryki – alergeny 1,6
Składniki:
Papryka czerwona, Sok z cytryny, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Papryka chili suszona, Papryka czerwona słodka, Majeranek, Oregano suszone, Bazylia świeża, Czosnek, Makaron tagliatelle, Oliwa z oliwek, Tofu, Słonecznik, nasiona
Dieta Wegańska - Czwartek
Owsianka z tahini, granatem i syropem klonowym – alergeny 1,6,11

Składniki:
Płatki owsiane, Mleko sojowe naturalne bio, Sok z cytryny, Pasta tahini, Syrop klonowy, Granat, Mięta
Gryczane kaszotto warzywne z burakiem, soczewicą i porem – alergeny 6

Składniki:
Kasza gryczana, sucha, Oliwa z oliwek, Por, Czosnek, Soczewica zielona, nasiona suche, Bulion warzywny, Burak, Awokado, Tofu, Kolendra, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony
Sałatka z fasolą szparagową z bazyliowym dressingiem

Składniki:
Ciecierzyca gotowana, Cebula dymka, Pomidor suszony, Fasola szparagowa, Cebula czerwona, Szpinak świeży, Papryka czerwona, Oliwa z suszonych pomidorów, Bazylia, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony
Dieta Wegańska - Piątek
Pasta z awokado z suszonymi pomidorami – alergeny 1

Składniki:
Awokado, Sok z cytryny, Otręby gryczane, Pomidor suszony, Dynia, pestki, Koper ogrodowy, Sól himalajska (Sante), Pieprz biały, Warzywa świeże dowolne, Chleb razowy
Warzywa stir fry z tofu – alergeny 6

Składniki:
Cukinia, Imbir, Sos sojowy ciemny, Papryka żółta, Papryka czerwona, Tofu, Marchew, Szczypiorek, Limonka, Czosnek, Oliwa z oliwek, Papryka chili świeża, Imbir korzeń, Makaron ryżowy
Gryczane placki z cukinii z sosem tzatziki – alergeny 1,8

Składniki:
Kasza gryczana, biała, Cukinia, Cebula, Czosnek, Mąka pszenna, typ 550, Kasza manna, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Natka pietruszki, Koper, Olej rzepakowy uniwersalny, Jogurt kokosowy, Rzodkiewka, Len, nasiona, mielony (Sante), Woda ciepła
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Alergeny
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: sklep@smaktywni.pl
Wróć do spisu treści