Dieta - Wegańska - smAktywni

Telefon: 786 987 880
smaktywni@gmail.com
Przejdź do treści
Menu
do 26.02.2021
od 22.02.2021
Dieta Wegańska - Poniedziałek
Jaglanka z sosem żurawinowym i orzechową posypką - alergeny 8

Składniki:
Kasza jaglana, Napój kokosowy naturalny, Żurawina, Sok malinowy naturalny, Syrop z agawy, Orzechy włoskie
Makaron z zielonym pesto i pestkami dyni

Składniki:
Makaron spaghetti, Awokado, Oliwa z oliwek, Dynia pestki, Rukola, Sok z cytryny, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Pomidory koktajlowe
Bakłażan faszerowany ze świeżą bazylią - alergeny 7

Składniki:
Por, Bakłażan, Cebula, Pomidor, Komosa ryżowa, Soczewica czerwona, Tofu, Oliwa z oliwek, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czosnek granulowany, Kumin, Imbir korzeń, Rukola, Bazylia świeża
Dieta Wegańska - Wtorek
Baba Ghanoush - alergeny 1,11

Składniki:
Bakłażan, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Czosnek, Kmin rzymski, Sól himalajska, Pieprz czarny, Pasta tahini, Chleb razowy
Kalafiorowe ragout z ryżem basmati i tofu curry

Składniki:
Tofu, Kalafior, Marchew, Papryka czerwona, Cebula, Natka pietruszki, Czosnek, Granat, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Imbir, Curry, Kurkuma, Ryż basmati
Zupa typu bogracz - alergeny 1,6

Składniki:
Tofu wędzony, Cukinia, Por, Pomidory krojone w puszce, Papryka czerwona, Papryka żółta, Oliwa z oliwek, Koncentrat pomidorowy, Natka pietruszki, Woda, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka wędzona, Liść laurowy, Ziele angielskie, Czosnek, Kasza bulgur, Bułka grahamka
Dieta Wegańska - Środa
Owsianka z salsą ananasowo-miętową - alergeny 1,7

Składniki:
Płatki owsiane, Mleko sojowe naturalne bio, Nasiona chia, Syrop z agawy, Orzechy laskowe, Kardamon, Ananas świeży, Mięta
Lazania z czerwoną soczewicą i plastrami bakłażana

Składniki:
Cebula, Czosnek, Oliwa z oliwek, Pomidor, Natka pietruszki, Kasza jaglana, Soczewica czerwona, Sól himalajska, Pieprz czarny, Bakłażan, Tymianek, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra
Paprykarz z majerankiem - alergeny 1,9

Składniki:
Kasza jaglana, Cebula, Por, Fasola Kidney, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler naciowy, Czosnek, Ziele angielskie całe, Liść laurowy, Sos sojowy jasny, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Majeranek, Lubczyk ogrodowy, Oliwa z oliwek, Ogórek kiszony, Chleb razowy
Dieta Wegańska - Czwartek
Tofucznica z pieczarkami - alergeny 1,6

Składniki:
Tofu, Płatki drożdżowe, Pieczarka uprawna, Cebula, Natka pietruszki, Bulion warzywny, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kurkuma, Oliwa z oliwek, Chleb razowy
Kaszotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - alergeny 1

Składniki:
Kasza pęczak, Szpinak świeży, Czosnek, Pomidory suszone, Natka pietruszki, Orzechy włoskie, Len nasiona, Oliwa z suszonych pomidorów, Cebula czerwona, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kurkuma
Pieczone kotleciki z kalafiora z salsą meksykańską

Składniki:
Pomidory z puszki Pelatti, Kalafior, Bułka tarta, Cebula czerwona, Czosnek, Natka pietruszki, Oregano suszone, Kmin rzymski, Papryka chili w płatkach, Papryka wędzona, Sok z limonki, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kukurydza konserwowa, Groszek zielony konserwowy, Papryka czerwona, Len nasiona, Woda, Oliwa z oliwek
Dieta Wegańska - Piątek
Pancakes z sosem malinowym i kruszonymi migdałami - alergeny 1,8

Składniki:
Mąka pełnoziarnista, Proszek do pieczenia, Napój migdałowy niesłodzony, Maliny, Syrop z agawy, Oliwa z oliwek, Len nasiona, Woda ciepła
Paella z warzywami

Składniki:
Cebula czerwona, Papryka czerwona, Papryka zielona, Papryka żółta, Pieczarka uprawna, Szafran, Pomidor, Bulion warzywny, Groszek zielony, Fasola szparagowa zielona, Oliwa z oliwek, Ryż basmati, Natka pietruszki, Cytryna pokrojona na cząstki, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka czerwona ostra, Papryka czerwona słodka
Hummus buraczany z tofu i kiełkami - alergeny 1,6,11

Składniki:
Ciecierzyca w puszce, Pasta tahini, Oliwa z oliwek, Buraki gotowane, Mix kiełki, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kmin rzymski, Dynia pestki, Tofu, Ogórek świeży, Chleb razowy
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Alergeny
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: smaktywni@gmail.com
Wróć do spisu treści