Dieta - Wegańska - smAktywni

Telefon: 786 987 880
smaktywni@gmail.com
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Przejdź do treści
Menu
od 19.10.2020
do 23.10.2020
Dieta Wegańska - Poniedziałek
Wiśniowa owsianka z nutą kokosa - alergeny 1,8

Składniki:
Wiśnie, Banan, Wiórki kokosowe, Płatki owsiane, Migdały, Jogurt kokosowy
Dyniowe kotlety z kaszą jaglaną i szpinakiem - alergeny 1

Składniki:
Kasza jaglana, Dynia surowa, Oliwa z oliwek, Cebula, Czosnek, Imbir, Szpinak świeży, Bułka tarta, Papryka czerwona, Jabłko, Ogórek kiszony, Cebula szalotka, Pomidory koktajlowe, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Len nasiona, Woda
Sałatka z cukinią, tofu i pomidorami - alergeny 1,6

Składniki:
Cukinia, Czosnek, Mix sałat z rukolą, Cebula, Tofu, Sól himalajska, Pieprz czarny, Oregano suszone, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Pomidor, Chleb razowy
Dieta Wegańska - Wtorek
Tofucznica z pieczarkami - alergeny 1,6

Składniki:
Tofu, Płatki drożdżowe, Pieczarka uprawna, Cebula, Natka pietruszki, Bulion warzywny, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kurkuma, Oliwa z oliwek, Bułka grahamka, Papryka czerwona, Papryka żółta
Ciecierzyca w sosie orzechowym ze szpinakiem i komosą ryżową - alergeny 8

Składniki:
Ciecierzyca w puszce, Szpinak świeży, Por, Czosnek, Natka pietruszki, Sól himalajska, Pieprz czarny, Oliwa z oliwek, Masło migdałowe, Mleczko kokosowe, Czubryca zielona, Skórka z cytryny, Komosa ryżowa
Papryka faszerowana po grecku - alergeny 6

Składniki:
Papryka czerwona, Ryż brązowy, Tofu, Pomidor, Szpinak świeży, Cebula szalotka, Bakłażan, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Cząbr, Zioła prowansalskie
Dieta Wegańska - Środa
Wegańskie pancakes z kiwi  - alergeny 8

Składniki:
Mąka jaglana, Olej kokosowy, Len nasiona, Napój kokosowy, Kiwi świeże, Płatki migdałowe
Leczo z boczniakami - alergeny 1

Składniki:
Papryka czerwona, Papryka żółta, Papryka zielona, Cukinia, Bakłażan, Boczniaki, Cebula czerwona, Passata pomidorowa, Por, Natka pietruszki, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Kurkuma, Kumin, Makaron tagliatelle, Oliwa z oliwek
Zupa curry z cukinii - alergeny 1,8

Składniki:
Cebula, Oliwa z oliwek, Imbir korzeń, Czosnek, Marchew, Papryka czerwona, Cukinia, Bulion warzywny, Pasta curry czerwona, Pomidor, Napój kokosowy, naturalny, Natka pietruszki, Papryka chili w płatkach, Sól himalajska, Pieprz czarny, Chleb razowy
Dieta Wegańska - Czwartek
Pasztet z czerwonej soczewicy z sezamową posypką - alergeny 1,11

Składniki:
Soczewica czerwona, Marchew, Pietruszka korzeń, Por, Sok z cytryny, Olej rzepakowy, Oliwa z oliwek, Sezam nasiona, Natka pietruszki, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kurkuma, Oregano suszone, Ogórek kiszony, Chleb razowy
Ryż brązowy w warzywnym sosie z sezamem - alergny 11

Składniki:
Cukinia, Pomidor, Sól himalajska, Pieprz czarny, Bazylia świeża, Oliwa z oliwek, Ryż brązowy, Soczewica czerwona, Sezam nasiona
Gryczane placki z cukinii z sosem jogurtowym - alergeny 8

Składniki:
Kasza gryczana, Cukinia, Cebula, Czosnek, Mąka pszenna, Kasza manna, Sól himalajska, Pieprz czarny, Natka pietruszki, Olej rzepakowy, Jogurt kokosowy, Koper, Len nasiona, Woda ciepła
Dieta Wegańska - Piątek
Jaglanka z figami, orzechami laskowymi i syropem z agawy - alergeny 8

Składniki:
Kasza jaglana, Napój migdałowy, Syrop z agawy, Figa świeża, Orzechy laskowe
Kotlety z kalafiora z gałką muszkatołową plus grecki dip jogurtowy 100 g - alergeny 1,8

Skladniki:
Kalafior, Kasza jaglana, Bulion warzywny, Natka pietruszki, Bułka tarta, Sól himalajska, Gałka muszkatołowa, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek, Bułka tarta do panierowania, Ogórek świeży, Jogurt kokosowy, Czosnek, Natka pietruszki, Oliwki czarne marynowane, Sól himalajska, Pieprz biały, Len nasiona, Woda ciepła, Komosa ryżowa
Fasolka szparagowa z tofu, pomidorem i musztardowym sosem - alergeny 1,6,10

Składniki:
Fasola szparagowa, Pomidor, Oliwa z oliwek, Musztarda, Sok z cytryny, Sól himalajska, Pieprz czarny, Tofu, Chleb razowy
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Alergeny
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: smaktywni@gmail.com
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Wróć do spisu treści