Dieta - Wegańska - smAktywni

Telefon: 786 987 880
smaktywni@gmail.com
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Przejdź do treści
Menu
od 30.11.2020
do 04.12.2020
Dieta Wegańska - Poniedziałek
Pasta z cukinii z nutą sezamu - alergeny 1,11

Składniki:
Cukinia, Pasta tahini, Cebula, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Bazylia świeża, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czubryca zielona, Chleb razowy
Tofu tikka masala z ryżem basmati - alergeny 6,8

Składniki:
Passata pomidorowa, Jogurt kokosowy, Cebula czerwona, Natka pietruszki, Czosnek, Garam masala, Kumin, Imbir, Sól himalajska, Kurkuma, Papryka czerwona ostra, Papryka czerwona słodka, Migdały płatki, Oliwa z oliwek, Ryż basmati, Tofu
Zielone naleśniki z farszem ziemniaczanym i tofu - alergeny 1,6

Składniki:
Mąka pełnoziarnista, Len, Szpinak świeży, Napój ryżowy, Olej rzepakowy, Ziemniaki, Cebula, Tofu
Dieta Wegańska - Wtorek
Płatki orkiszowe z jesiennym jabłkiem i orzechami laskowymi  - alergeny 8

Składniki:
Płatki orkiszowe, Napój migdałowy, Cynamon, Kakao, Orzechy laskowe, Jabłko
Makaron razowy z warzywnym sosem - alergeny 1

Składniki:
Cukinia, Papryka czerwona, Cebula, Olej rzepakowy, Pulpa pomidorowa, Sól himalajska, Pieprz czarny, Fasola czerwona na raz, Makaron razowy wstążki
Salsa pomidorowa z kosteczkami tofu - alergeny 1,6
Składniki:
Pomidor, Tofu, Pomidory suszone, Rukola, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czosnek, Bazylia świeża, Chleb razowy
Dieta Wegańska - Środa
Hummus z dynią przyprawą curry i masłem orzechowym - alergeny 1,8

Składniki:
Curry, Kmin rzymski, Papryka chili w płatkach, Kurkuma, Sól himalajska, Pieprz czarny, Dynia pestki, Masło z orzechów arachidowych, Ciecierzyca, Dynia upieczona, Oliwa z oliwek, Czosnek, Chleb razowy, Ogórek kiszony
Ciecierzyca w sosie orzechowym ze szpinakiem  - alergeny 8

Składniki:
Ciecierzyca, Szpinak świeży, Por, Czosnek, Natka pietruszki, Sól himalajska, Pieprz czarny, Oliwa z oliwek, Czubryca zielona, Skórka z cytryny, Masło z orzechów arachidowych, Mleczko kokosowe, Komosa ryżowa
Zupa pieczarkowa z pęczakiem i natką pietruszki  - alergeny 1,9

Składniki:
Pieczarka uprawna, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Kasza pęczak, Cebula, Czosnek, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kurkuma, Liść laurowy, Ziele angielskie, Bulion warzywny, Natka pietruszki
Dieta Wegańska - Czwartek
Risotto z musem truskawkowym - alergeny 6

Składniki:
Ryż na risotto, Ekstrakt waniliowy, Olej kokosowy, Ksylitol, Truskawki, Mleko sojowe naturalne bio
Gulasz po węgiersku z wędzoną papryką - alergeny 1,6

Składniki:
Seler korzeniowy, Por, Papryka czerwona, Marchew, Cebula, Passata pomidorowa, Czosnek, Natka pietruszki, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka czerwona ostra, Papryka wędzona, Liść laurowy, Kurkuma, Tofu, Oliwa z oliwek, Kasza jęczmienna
Warzywne curry z soczewicą - alergeny 1

Składniki:
Soczewica zielona, Cukinia, Papryka czerwona, Papryka zielona, Papryka żółta, Oliwa z oliwek, Fasola szparagowa, Kalafior, Por, Sól himalajska, Pieprz czarny, Natka pietruszki, Curry, Kurkuma, Chleb razowy
Dieta Wegańska - Piątek
Papryka faszerowana pastą z suszonych pomidorów - alergeny 1

Składniki:
Soczewica czerwona, Sok z cytryny, Kminek, Bazylia, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pomidor suszony, Chleb razowy, Papryka czerwona
Tofu w sosie selerowym - alergeny 4,8

Skladniki:
Seler naciowy, Czosnek, Cukinia, Por, Oliwa z oliwek, Mleczko kokosowe, Sól himalajska, Pieprz czarny, Tymianek, Bazylia, Oliwki czarne marynowane, konserwowe, Sok z limonki, Skórka z limonki, Tofu, Ryż czerwony
Tacos sin care  - alergeny 1

Składniki:
Muszelka taco, Fasola czerwona, Pomidor, Kukurydza konserwowa, Cebula, Papryka chili świeża, Oliwa z oliwek, Rukola
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Alergeny
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: smaktywni@gmail.com
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Wróć do spisu treści