Dieta - Wegańska - smAktywni

Telefon: 786 987 880
sklep@smaktywni.pl
Przejdź do treści
Menu
od 15.04.2024
do 19.04.2024
Dieta Wegańska - Poniedziałek
Pasta z cukinii z nutą sezamu – alergeny 1,11

Składniki:
Cukinia, Pasta tahini, Cebula, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Bazylia świeża, Czosnek, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Czubryca zielona, Papryka czerwona, Chleb razowy
Pianka truskawkowa
Składniki:
Jogurt kokosowy, Ksylitol, Truskawki, Agar, Płatki owsiane, Daktyle, suszone, Masło orzechowe/migdałowe, Mięta
Brokuły zasmażane z ciecierzycą i czosnkiem – alergeny 1

Składniki:
Brokuły, Por, Pomidory suszone, Dynia, pestki, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek/olej rzepakowy, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Czosnek granulowany, Kurkuma, Kasza bulgur sucha, Ciecierzyca w puszce
Sok wyciskany z marchewki z kurkumą

Składniki:
Marchew, Granat, Kurkuma, Olej lniany, Imbir, Pieprz czarny mielony
Flaki z boczniaków z wędzonym tofu – alergeny 6,9

Składniki:
Boczniaki, grzyby, Tofu wędzony, Marchew, Pietruszka, korzeń, Seler korzeniowy, Cebula, Por, Czosnek, Koncentrat pomidorowy, 30%, Oliwa z oliwek/olej rzepakowy, Sos sojowy ciemny, Papryka czerwona słodka, Cząbr, Imbir, Majeranek, Gałka muszkatołowa, Liść laurowy, Ziele angielskie całe, Sól himalajska (Sante), Woda
Dieta Wegańska - Wtorek
Jaglanka z mango i cynamonem – alergeny 8,11

Składniki:
Kasza jaglana, Cynamon, Erytrytol, Mango, Sezam, nasiona, Napój kokosowy, naturalny (Alpro)
Hummus z zielonymi oliwkami – alergeny 9

Składniki:
Ciecierzyca gotowana, Olej rzepakowy uniwersalny, Oliwki zielone marynowane, konserwowe, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Sok z cytryny, Papryka chili suszona, Natka pietruszki, Seler naciowy, Papryka czerwona
Cukinia faszerowana po grecku – alergeny 6

Składniki:
Cukinia, Mieszanka warzyw po grecku, mrożona, Oliwa z oliwek/olej rzepakowy, Natka pietruszki, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Zioła prowansalskie, Czosnek, Cebula, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Komosa ryżowa, Tofu
Cytrusowe smoothie z nasionami chia – alergeny 6

Składniki:
Pomarańcza, Grejpfrut, Banan, Nasiona chia, Mleko sojowe naturalne bio, Melisa
Makaron z soczewicy z warzywami i czarnym sezamem – alergeny 11

Składniki:
Makaron z soczewicy, suchy, Fasolka szparagowa, Pieczarka uprawna, świeża, Papryka czerwona, Cebula czerwona, Oliwa z oliwek, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Czosnek, Sezam czarny, nasiona, Szczypiorek
Dieta Wegańska - Środa
Tofucznica z pieczarkami i kurkumą – alergeny 1,6

Składniki:
Tofu, Płatki drożdżowe, Pieczarka uprawna, świeża, Cebula, Natka pietruszki, Bulion warzywny, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Kurkuma, Oliwa z oliwek, Pomidory koktajlowe, Chleb razowy
Pieczone marchewki z pestkami dyni

Składniki:
Marchew, Oliwa z oliwek, Dynia, pestki, Rozmaryn

Potrawka po meksykańsku
Składniki:
Fasola czerwona, z puszki, Fasola szparagowa, Awokado, Pomidory krojone w puszce, Oliwa z oliwek/olej rzepakowy, Natka pietruszki, Sok z cytryny, Sól himalajska (Sante), Papryka chili w płatkach, Kumin, Czosnek, Cebula, Ryż basmati, suchy
Owoce ze świeżą melisą

Składniki:
Kiwi świeże, Ananas, Winogrona ciemne, Jabłko, Sok z cytryny, Melisa, Orzechy włoskie, Cytryna
Sałatka z grillowanym bakłażanem i rukolą – alergeny 6

Składniki:
Komosa ryżowa, Bakłażan, Oliwa z oliwek, Oliwki zielone marynowane, konserwowe, Rukola, Ciecierzyca w puszce, Bazylia świeża, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Tofu
Dieta Wegańska - Czwartek
Pasztet z czerwonej soczewicy z sezamową posypką – alergeny 1,11

Składniki:
Soczewica czerwona ugotowana, Marchew, Pietruszka, korzeń, Por, Sok z cytryny, Olej rzepakowy uniwersalny, Oliwa z oliwek, Sezam, nasiona, Natka pietruszki, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Kurkuma, Oregano suszone, Ogórek konserwowy, Papryka żółta, Sałata masłowa, Konfitura z żurawiny, Chleb razowy
Peanut butter pudding – alergeny 8

Składniki:
Banan niedojrzały, Maliny, Granat, Masło z orzechów arachidowych (GO ON), Napój migdałowy, niesłodzony, UHT, Nasiona chia
Spaghetti z wegańskim sosem bolońskim i świeżą bazylią – alergeny 1

Składniki:
Makaron razowy spaghetti, Soczewica czerwona, nasiona suche, Pomidory krojone w puszce, Oliwa z oliwek, Czosnek, Marchew, Cebula, Bazylia świeża, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony
Wybuchowa sałatka z granatem

Składniki:
Szpinak, Granat, Pomarańcza, Grejpfrut, Oliwa z oliwek, Sok ze świeżej pomarańczy, Orzechy włoskie
Zupa curry z cukinii – alergeny 8

Składniki:
Cebula, Oliwa z oliwek, Imbir korzeń, Czosnek, Marchew, Papryka czerwona, Cukinia, Bulion warzywny, Pasta curry, czerwona, Pomidor, Napój kokosowy, naturalny (Alpro), Natka pietruszki, Papryka chili w płatkach, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony
Dieta Wegańska - Piątek
Owsianka z gruszką, suszonymi śliwkami i kardamonem

Składniki:
Płatki owsiane, Mleko spożywcze, 2% tłuszczu, Gruszka, Śliwki suszone, Granat, Kardamon/cynamon
Warzywa w cieście francuskim

Składniki:
Ciasto francuskie, surowe, Oliwa z oliwek, Cebula czerwona, Papryka czerwona, Papryka zielona, Papryka żółta, Bulion warzywny, Koncentrat pomidorowy, 30%, Cukinia, Czosnek, Ser żółty gouda, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Papryka wędzona, Papryka wędzona ostra, Zioła prowansalskie, Bazylia świeża
Mussaka – alergeny 6

Składniki:
Bakłażan, Oliwa z oliwek, Cebula, Czosnek, Marchew, Soczewica czerwona, nasiona suche, Oregano suszone, Cynamon, Gałka muszkatołowa, Papryka czerwona słodka, Pomidory krojone w puszce, Bulion warzywny, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Tofu, Ziemniak
Smoothie z zieloną herbatą i jagodami goji

Składniki:
Banan, Truskawki, Jagody goji, Herbata zielona, napar bez cukru
Pasta z awokado z pieczonym burakiem i kiełkami – alergeny 1

Składniki:
Awokado, Sok z cytryny, Czosnek, Bazylia świeża, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Kiełki (rzodkiewki,brokuła, słonecznika) do wyboru, Buraki gotowane, Chleb razowy
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Alergeny
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: sklep@smaktywni.pl
Wróć do spisu treści