Dieta - Autoimmunologiczna - smAktywni

Telefon: 786 987 880
smaktywni@gmail.com
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Przejdź do treści
Menu
od 27.07.2020
do 31.07.2020
Dieta - Autoimmunologiczna - Poniedziałek
Parfait z granolą i musem wiśniowym - alergeny 1,7,8

Składniki:
Domowa granola, Jogurt naturalny, Wiśnie bez pestek mrożone, Ksylitol
Cynamonowe placuszki z serka wiejskiego plus nektarynka - alergeny 3,7

Składniki:
Jajo, Serek twarogowy, Mąka gryczana, Jabłko, Cynamon, Stewia, Nektarynka
Piers z kaczki w majeranku

Składniki:
Bataty, Kaczka piers, Majeranek, Sol, Pieprz, Czosnek
Zupa kukurydziana z kolendrą - alergeny 8,9

Składniki:
Cebula, Seler korzeniowy, Pietruszka korzeń, Ziemniaki, Por, Kukurydza konserwowa, Mleko kokosowe, Kolendra, Oliwa z oliwek
Rukola z awokado i kozim serem

Składniki:
Pomidor, Ser kozi, Rukola, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny, Sól himalajska, Awokado, Chleb graham
Dieta - Autoimmunologiczna - Wtorek
Chrzanowy twarożek z warzywną sałatką - alergeny 1,7  

Składniki:
Ser twarogowy chudy, Szczypiorek, Chrzan tarty, Jogurt naturalny, Sól himalajska, Pieprz czarny, Pomidory koktajlowe, Rzodkiewka, Oliwa z oliwek, Słonecznik nasiona, Oregano suszone, Bułka grahamka  
Tiramisu - alergeny 1,7

Składniki:
Ser sernikowy, Jogurt naturalny, Cukier puder ze stewii, Kakao, Płatki owsiane, Kawa rozpuszczalna, Granat, Czekolada gorzka
Spaghetti z klopsikami i listkami świeżej bazylii - alergeny 1

Składniki:
Cebula, Czosnek, Pomidory w puszce, Bazylia świeża, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Cynamon, Makaron razowy spaghetti, Mięso mielone drobiowe
Chłodnik pomidorowo-paprykowy - alergeny 1,7

Składniki:
Pomidor, Papryka czerwona, Jogurt naturalny, Szczypiorek, Bazylia świeża, Sól himalajska, Pieprz czarny, Pieprz cayenne, Cebula, Oliwa z oliwek, Chleb graham
Gryczane placki z dressingiem jogurtowym - alergeny 1,3,7

Składniki:
Kasza gryczana, Cukinia, Jajo, Cebula, Czosnek, Mąka pszenna, Kasza manna, Sól himalajska, Pieprz czarny, Natka pietruszki, Olej rzepakowy, Jogurt naturalny, Koper
Dieta - Autoimmunologiczna - Środa
Pasta z bakłażana z warzywami - alergeny 1

Składniki:
Bakłażan, Papryka czerwona, Cebula czerwona, Oliwki zielone marynowane, Mięta, Sól himalajska, Pieprz czarny mielony, Czosnek, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Oliwa z oliwek, Marchew, Seler naciowy, Papryka żółta, Ogórek świeży, Chleb graham
Wegańskie placuszki owsiane z cynamonową brzoskwinią - alergeny 1,6

Składniki:
Płatki owsiane, Proszek do pieczenia, Syrop klonowy, Cynamon, Brzoskwinia, Oliwa z oliwek, Banan, Mleko sojowe
Grilowany indyk w sosie curry

Składniki:
Indyk, Komosa ryżowa, Kalafior, Śmietana, Curry
Chia z porzeczkami i prażonym sezamem - alergeny 7,11

Składniki:
Nasiona chia, Jogurt naturalny, Miód pszczeli, Porzeczki czerwone, Sezam nasiona
Papryka faszerowana z nutą chilli

Składniki:
Kasza jaglana, Papryka chili świeża, Pomidory w puszce, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kurkuma, Papryka czerwona słodka, Oregano suszone, Czosnek, Szczypiorek, Papryka czerwona, Cukinia
Dieta - Autoimmunologiczna - Czwartek
Jaglanka z musem z owoców leśnych - alergeny 7,8

Składniki:
Owoce świeże mix, Orzechy włoskie, Kasza jaglana, Mleko spożywcze, Miód pszczeli, Len nasiona
Koktajl strawberry love - alergeny 7

Składniki:
Jogurt naturalny, Truskawki, Maliny, Banan niedojrzały, Miód pszczeli
Bakłażan faszerowany pomidorami ze świeżą bazylią - alergeny 7  

Składniki:
Bakłażan, Por, Cebula, Pomidor, Komosa ryżowa, Mięso mielone drobiowe, Ser typu "Feta", Oliwa z oliwek, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czosnek granulowany, Kumin, Imbir korzeń, Rukola, Bazylia świeża
Cynamonowe ciastka z żurawiną - alergeny 1,3,7

Składniki:
Jajo, Miód pszczeli, Jogurt naturalny, Mąka pełnoziarnista, Płatki owsiane, Masło, Soda oczyszczona, Cynamon, Żurawina suszona
Sałatka z wędzonym tofu i sosem miodowo-cytrynowym - alergeny 1,10  

Składniki:
Mix sałat z rukolą, Pomidory koktajlowe, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Miód pszczeli, Musztarda, Sól himalajska, Pieprz czarny, Słonecznik nasiona, Cebula czerwona, Tofu wędzony, Chleb graham
Dieta - Autoimmunologiczna - Piątek
Bułka grahamka z rukolą, serem mozzarella i plasterkami buraka -alergeny 1,7  

Składniki:
Bułka grahamka, Rukola, Awokado, Burak, Ser mozzarella, Ocet balsamiczny
Leśny mech plus gałązka czerwonej porzeczki - alergeny 1,3,7

Składniki:
Szpinak mrożony, Olej rzepakowy, Cukier trzcinowy, Jajo, Proszek do pieczenia, Mąka pszenna, Ser mascarpone, Śmietanka kremowa, Cukier puder ze stewii, Granat, Porzeczki czerwone
Pizza z rukolą, oliwkami i wędzonym łososiem - alergeny 1,4,7

Skladniki:
Mąka pszenna, Woda, Drożdże piekarskie, Sól himalajska, Cukier trzcinowy, Oliwa z oliwek, Przecier pomidorowy, Pieprz czarny, Oregano suszone, Ser mozzarella, Oliwki czarne marynowane, Pomidory koktajlowe, Rukola, Bazylia świeża, Łosoś wędzony
Jogurt miętowy z mango - alergeny 7

Składniki:
Jogurt naturalny, Mango, Len nasiona, Mięta, Granat
Cynamonowe ciastka z żurawiną

Składniki:
Jajo, Miód pszczeli, Jogurt naturalny, Mąka pełnoziarnista, Płatki owsiane, Masło, Soda oczyszczona, Cynamon, Żurawina suszona
Alergeny
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: kontakt@smaktywni.pl
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Wróć do spisu treści