Dieta - Wegańska - smAktywni

Telefon: 786 987 880
smaktywni@gmail.com
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Przejdź do treści
Menu
od 10.08.2020
do 14.08.2020
Dieta Wegańska - Poniedziałek
Jajecznica z kalafiora ze szczypiorkiem - alergeny 1

Składniki:
Kalafior, Oliwa z oliwek, Szczypiorek, Czosnek, Kurkuma, Sól himalajska, Pomidor, Oliwki czarne marynowane, Ocet balsamiczny, Oliwa z oliwek, Bazylia świeża, Pieprz czarny, Chleb razowy
Marokańska potrawka z ciecierzycy z ryżem basmati - alergeny 9

Składniki:
Ciecierzyca w puszce, Jarmuż, Cebula czerwona, Pomidor, Seler naciowy, Kalarepa, Bulion warzywny, Papryka chili, Czosnek, Imbir, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Kmin rzymski, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Ryż basmati
Carpaccio z buraków i cukinii - alergeny 1,6

Składniki:
Burak, Cukinia, Dynia pestki, Rukola, Ocet balsamiczny, Tofu, Oliwa z oliwek, Bułka grahamka
Dieta Wegańska - Wtorek
Owsianka z musem malinowym i chipsami kokosowymi - alergeny 1,8  

Składniki:
Jogurt kokosowy, Maliny mrożone, Ksylitol, Chipsy kokosowe, Płatki owsiane
Śródziemnomorskie leczo

Składniki:
Bakłażan, Cebula, Czosnek, Oregano suszone, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Ziele angielskie całe, Liść laurowy, Pieprz czarny, Passata pomidorowa, Oliwa z oliwek, Papryka czerwona, Fasola czerwona, Kasza gryczana biała
Hummus marchewkowy - alergeny 1,11

Składniki:
Ciecierzyca gotowana, Oliwa z oliwek, Marchew, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kmin rzymski, Kolendra, Sezam nasiona, Chleb razowy
Dieta Wegańska - Środa
Wegański pasztet z czerwonej soczewicy - alergeny 1,6

Składniki:
Płatki owsiane, Seler naciowy, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Natka pietruszki, Czosnek, Pieczarka uprawna świeża, Cebula, Pietruszka korzeń, Marchew, Kasza gryczana, Soczewica czerwona, Pomidory koktajlowe, Chleb razowy
Tofu w imbirowej marynacie z bukietem warzyw - alergeny 6,8

Składniki:
Tofu, Cukinia, Cebula czerwona, Koncentrat pomidorowy, Oliwa z oliwek, Kolendra, Kurkuma, Jogurt kokosowy, Czosnek, Imbir korzeń, Papryka chili, Sok z limonki, Kumin, Makaron ryżowy z ryżu brązowego, Bukiet warzyw kalafior/brokuł/marchew
Zupa meksykańska - alergeny 1

Składniki:
Dynia, Papryka czerwona, Marchew, Ziemniaki, Pomidory krojone w puszce, Cebula, Czosnek, Papryka chili świeża, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Bułka grahamka
Dieta Wegańska - Czwartek
Jaglanka ze świeżymi owocami - alergeny 7

Składniki:
Kasza jaglana, Orzechy włoskie, Jogurt kokosowy, Kakao, Słonecznik nasiona, Cynamon, Porzeczki czerwone, Jeżyny, Mango, Stewia, Maliny
Fasolka po bretońsku z komosą ryżową - alergeny 9

Składniki:
Fasola biała, Cebula, Pomidory w puszce, Oliwa z oliwek, Czosnek, Natka pietruszki, Sól himalajska, Pieprz czarny, Zioła prowansalskie, Cukinia, Komosa ryżowa, Włoszczyzna
Wege gołąbki bez zawijania w salsie pomidorowej - alergeny 9

Składniki:
Cebula biała, Papryka czerwona ostra, Papryka czerwona słodka, Kapusta pekińska, Oregano suszone, Soczewica czerwona, Ryż basmati, Włoszczyzna, Passata pomidorowa, Natka pietruszki, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny
Dieta Wegańska - Piątek
Pasta z awokado z suszonymi pomidorami - alergeny 1

Składniki:
Awokado, Sok z cytryny, Otręby gryczane, Pomidor suszony, Dynia pestki, Koper ogrodowy, Sól himalajska, Pieprz biały, Chleb razowy
Bakłażan z tofu po indyjsku - alergeny 6  

Skladniki:
Bakłażan, Cebula, Oliwki zielone marynowane, Pomidory krojone w puszce, Tofu wędzony, Czosnek, Oliwa z oliwek, Bazylia świeża, Sól himalajska, Garam masala, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Czosnek niedźwiedzi, Czosnek granulowany, Ryż brązowy
Roladki z tortilli z grillowaną cukinią i paprykowym hummusem - alergeny 1

Składniki:
Cukinia, Czosnek, Oliwa z oliwek, Bazylia świeża, Limonka, Natka pietruszki, Naleśnik Tortilla, Hummus paprykowy, Awokado, Pomidor suszony
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Alergeny
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: kontakt@smaktywni.pl
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Wróć do spisu treści