Dieta - Wegańska - smAktywni

Telefon: 786 987 880
sklep@smaktywni.pl
Przejdź do treści
Menu
od 25.09.2023
do 29.09.2023
Dieta Wegańska - Poniedziałek
Migdałowa owsianka z malinami i kruszoną czekoladą – alergeny 1,8

Składniki:
Napój migdałowy, niesłodzony, UHT, Płatki owsiane, Cynamon, Czekolada biała, Czekolada gorzka, Maliny
Polenta z grillowanymi warzywami – alergeny 6

Składniki:
Kaszka kukurydziana grubo mielona, polenta, Fasolka szparagowa, Papryka czerwona, Pomidory koktajlowe, Cebula, Bulion warzywny, Oliwa z oliwek, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Zioła (bazylia, oregano, melisa), Tofu
Marokańska potrawka z ciecierzycy z ryżem basmati

Składniki:
Ciecierzyca w puszce, Jarmuż, Cebula czerwona, Pomidor, Seler naciowy, Kalarepa, Bulion warzywny, Papryka chili, Czosnek, Imbir, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Kmin rzymski, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Ryż basmati, suchy
Cytrusowe smoothie z nasionami chia – alergeny 6

Składniki:
Pomarańcza, Grejpfrut, Banan, Nasiona chia, Mleko sojowe naturalne bio, Melisa
Mini kanapki z pastą z zielonego groszku – alergeny 1,6,10

Składniki:
Groszek zielony, mrożony, Cebula, Czosnek, Oliwa z oliwek, Tofu, Mięta, Majonez, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Sok z cytryny, Czarnuszka, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Rzodkiewka, Koper, Bagietka wielozbożowa
Dieta Wegańska - Wtorek
Tofucznica z pieczarkami – alergeny 1,6

Składniki:
Tofu, Płatki drożdżowe, Pieczarka uprawna, świeża, Cebula, Natka pietruszki, bulion warzywny, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Kurkuma, Oliwa z oliwek, Chleb razowy
Jagodowa maślanka z nerkowcami – alergeny 7,8

Składniki:
Orzechy nerkowca, Banan, Czarne jagody, mrożone, Maślanka spożywcza, 1,5 % tłuszczu, Miód pszczeli
Kaszotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami – alergeny 1,8

Składniki:
Kasza pęczak sucha, Szpinak świeży, Czosnek, Pomidory suszone, Natka pietruszki, Orzechy włoskie, Len, nasiona, Oliwa z suszonych pomidorów, Cebula czerwona, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Kurkuma
Sałatka owocowa z jarmużem – alergeny 8

Składniki:
Gruszka, obrana, Maliny, Sok z cytryny, Jarmuż, Oliwa z oliwek, Orzechy nerkowca
Krem z pieczonego selera z grzankami – alergeny 1,6,8,9

Składniki:
Seler korzeniowy, Oliwa z oliwek, Bulion warzywny, Mleczko kokosowe, Gałka muszkatołowa, Sól himalajska (Sante), Natka pietruszki, Chleb razowy, Tofu
Dieta Wegańska - Środa
Aromatyczna pasta z soczewicy i pieczonej papryki – alergeny 1,8

Składniki:
Papryka czerwona, Czosnek, Soczewica zielona, nasiona suche, Orzechy nerkowca, Oliwa z oliwek, Papryka czerwona słodka, Tymianek, Rozmaryn, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Pomidory koktajlowe, kolorowe, Bułka grahamka
Sałatka z kaszy jaglanej z tofu i sosem miętowym – alergeny 6,8

Składniki:
Kasza jaglana, sucha, Groszek zielony, Ogórek świeży, Awokado, Rzodkiewka, Papryka żółta, Tofu, Koper, Mięta, Jogurt kokosowy, Czosnek, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony

Makaron z jesienną dynią i słonecznikiem – alergeny 1,6
Składniki:
Makaron razowy wstążki, Dynia, Tofu, Cebula biała, Sól himalajska (Sante), Papryka czerwona słodka, Szałwia świeża, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek, Słonecznik, nasiona
Krem czekoladowy – alergeny 8

Składniki:
Batat, Napój kokosowy, naturalny (Alpro), Masło migdałowe, Kakao 16%, proszek, Nasiona chia, Figa świeża, Mięta
Focaccia z kolorowymi pomidorami i rozmarynem/porcja 150

Składniki:
Mąka pszenna, typ 500, Woda, Oliwa z oliwek, Drożdże instant, Czosnek, Sól himalajska (Sante), Cukier trzcinowy, Pomidory koktajlowe, kolorowe, Rozmaryn świeży, Awokado, Pomidor, Sok z cytryny, Natka pietruszki, Słonecznik, nasiona, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Rukola
Dieta Wegańska - Czwartek
Bircher muesli z owocami leśnymi – alergeny 1,8

Składniki:
Mieszanka owoców leśnych, mrożona, Jabłko świeże, Orzechy włoskie, Płatki owsiane, Płatki żytnie, Napój kokosowy, naturalny (Alpro), Syrop klonowy
Fit przekładaniec – alergeny 1,8

Składniki:
Ciastka zbożowe Belvita, Jogurt kokosowy, Mango, Czekolada gorzka
Leczo

Składniki:
Papryka, Cukinia, Cebula, Pomidor, Filet lub tofu wędzone
Smoothie ananasowo-bazyliowe

Składniki:
Ananas świeży, Cytryna, Woda, Miód pszczeli, Bazylia suszona
Bakłażan z tofu po indyjsku – alergeny 6

Składniki:
Bakłażan, Cebula, Oliwki zielone marynowane, konserwowe, Pomidory krojone w puszce, Tofu wędzony, Czosnek, Oliwa z oliwek, Bazylia świeża, Sól himalajska (Sante), Garam masala, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Czosnek niedźwiedzi, Czosnek granulowany
Dieta Wegańska - Piątek
Hummus z dynią przyprawą curry i masłem orzechowym – alergeny 1,8

Składniki:
Curry, Kmin rzymski, Papryka chili w płatkach, Kurkuma, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Dynia, pestki, Masło z orzechów arachidowych (GO ON), Ciecierzyca w puszce, Dynia upieczona, Oliwa z oliwek, Czosnek, Ogórek kiszony, Chleb razowy
Mus gruszkowy z orzechem włoskim

Składniki:
Jogurt kokosowy, Gruszka, obrana, Orzechy włoskie, Mięta, Len, nasiona, Sok z limonki, Skórka z limonki
Pita z awokado z cytrynową nutą – alergeny 1

Składniki:
Bułka pita (GLUTENEX), Awokado, Sok z cytryny, Koper, Kapary, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Papryka czerwona ostra, Papryka czerwona słodka
Sałatka z pomarańczy, gruszki i szpinaku – alergeny 8

Składniki:
Pomarańcza, Gruszka, obrana, Szpinak świeży, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Orzechy włoskie
Makaron razowy ze szpinakowym pesto i oliwkami – alergeny 1

Składniki:
Makaron razowy wstążki, Szpinak świeży, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Czosnek, Sól himalajska (Sante), Pieprz czarny mielony, Pomidory koktajlowe, Oliwki zielone marynowane, konserwowe, Słonecznik, nasiona
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Alergeny
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: sklep@smaktywni.pl
Wróć do spisu treści