Dieta - Autoimmunologiczna - smAktywni

Telefon: 786 987 880
smaktywni@gmail.com
Przejdź do treści
Menu
od 22.02.2021
do 26.02.2021
Dieta - Autoimmunologiczna - Poniedziałek
Jaglanka z musem z owoców leśnych - alergeny 7

Składniki:
Kasza jaglana, Mleko spożywcze, Miód pszczeli, Len nasiona, Owoce leśne
Jabłkowa tarta z masą sernikową - alergeny 1,3,7

Składniki:
Mąka pszenna, Cukier trzcinowy, Masło ekstra, Jajo, Jabłko, Sok z cytryny, Ser twarogowy chudy, Budyń w proszku
Makaron z pesto z pieczonej papryki i bazylią

Składniki:
Mięso z piersi indyka, Papryka czerwona, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka chili suszona, Papryka czerwona słodka, Majeranek, Oregano suszone, Bazylia świeża, Czosnek, Makaron tagliatelle
Pomarańcza nadziewana owocami

Składniki:
Pomarańcza, Kiwi świeże, Granat, Sok z cytryny, Banan
Bakłażan faszerowany ze świeżą bazylią - alergeny 7

Składniki:
Bakłażan, Por, Cebula, Pomidor, Komosa ryżowa, Mięso mielone drobiowe, Ser typu "Feta", Oliwa z oliwek, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czosnek granulowany, Kumin, Imbir korzeń, Rukola, Bazylia świeża
Dieta - Autoimmunologiczna - Wtorek
Twarożek z suszonymi pomidorami, rukolą i czarnym sezamem - alergeny 1,7,11

Składniki:
Ser twarogowy chudy, Pomidory suszone, Jogurt naturalny, Czosnek, Sezam czarny nasiona, Rukola, Sól himalajska, Pieprz czarny, Chleb graham
Pudding ryżowy z karmelizowaną gruszką - alergeny 7

Składniki:
Ryż jaśminowy, Mleko spożywcze, Masło, Sól himalajska, Rodzynki suszone, Cukier waniliowy, Gruszka, Sok z cytryny, Cukier trzcinowy
Pierogi ze szpinakiem i ricottą w sosie pomidorowym - alergeny 1,7

Składniki:
Szpinak, Mąka pszenna, Passata pomidorowa, Ser ricotta, Cebula, Oliwa z oliwek, Czosnek, Ziele angielskie, Liść laurowy, Tymianek, Sól himalajska, Pieprz czarny
Gulasz warzywny z solą himalajską

Składniki:
Cukinia, Cebula, Papryka czerwona, Passata pomidorowa, Natka pietruszki, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka czerwona słodka, Oliwa z oliwek
Wytrawne pancakes z papryką i rukolą  - alergeny 1,3,6

Składniki:
Jajo, Mleko sojowe naturalne bio, Oliwa z oliwek, Proszek do pieczenia, Mąka jaglana, Mąka orkiszowa, Papryka czerwona, Rukola, Pomidory koktajlowe, Bazylia świeża, Bazylia suszona, Sól himalajska, Pieprz czarny
Dieta - Autoimmunologiczna - Środa
Owsianka z salsą ananasowo-miętową - alergeny 1,7

Składniki:
Płatki owsiane, Mleko spożywcze, Nasiona chia, Miód pszczeli, Kardamon, Ananas świeży, Mięta
Chia pudding z musem kiwi - alergeny 7

Składniki:
Kiwi świeże, Jogurt naturalny, Nasiona chia, Miód pszczeli
Dorsz z żółtym curry - alergeny 3,4

Składniki:
Dorsz świeży, Cukinia, Papryka zielona, Seler naciowy, Cebula dymka, Czosnek, Oliwa z oliwek, Mąka ziemniaczana, Curry, Sól himalajska, Pieprz biały, Imbir, Ryż basmati
Sajgonki z krewetkami - alergeny 2,11

Składniki:
Kalarepa, Rzepa, Krewetki, Sałata masłowa, Mix kiełki, Papier ryżowy, Czosnek, Papryka chili suszona, Sos sojowy jasny, Olej sezamowy, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Pieprz czarny, Sok z cytryny, Sól himalajska
Sałatka jarzynowa - alergeny 1,3,7,9

Składniki:
Ziemniaki, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Jaja, Ogórek kiszony, Jabłko, Sok z cytryny, Jogurt naturalny, Cebula, Pieprz czarny, Papryka czerwona słodka, Pietruszka liście, Por, Chleb graham
Dieta - Autoimmunologiczna - Czwartek
Tofucznica z pieczarkami - alergeny 1,6

Składniki:
Tofu, Płatki drożdżowe, Pieczarka uprawna, Cebula, Natka pietruszki, Bulion warzywny, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kurkuma, Oliwa z oliwek, Chleb graham
Warzywna zapiekanka z włoską nutą - alergeny 3,7

Składniki:
Kalafior, Brokuły, Por, Jajo, Ser mozzarella, Papryka czerwona, Cukinia, Pomidory suszone, Oliwki zielone marynowane, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czosnek niedźwiedzi, Bazylia świeża, Cebula, Pomidor
Polędwiczka wieprzowa zapiekana z kapustą włoską

Składniki:
Wieprzowina polędwiczka, Kapusta włoska, Kapusta kiszona, Limonka, Sól himalajska, Pieprz czarny, Liść laurowy, Ziele angielskie, Papryka czerwona słodka, Kminek, Majeranek, Oliwa z oliwek, Bulion warzywny, Komosa ryżowa
Smoothie bananowo-jagodowe z siemieniem lnianym - alergeny 7

Składniki:
Mleko spożywcze, Banan, Len nasiona, Czarne jagody
Burakburger - alergeny 1,3

Składniki:
Burak, Kasza kuskus, Mąka pełnoziarnista orkiszowa, Pomidor, Czosnek, Oliwa z oliwek, Mix sałat z rukolą, Cebula czerwona, Sól himalajska, Pieprz czarny, Majeranek suszony, Jajo, Bułka grahamka
Dieta - Autoimmunologiczna - Piątek
Racuchy na maślance z egzotycznym bananem - alergeny 1,3,7

Składniki:
Mąka pszenna, Mąka orkiszowa, Proszek do pieczenia, Ksylitol, Sól himalajska, Jaja, Maślanka spożywcza, Białko jaja, Banan, Olej rzepakowy
Bananowo-malinowe smoothie bowl - alergeny 7

Składniki:
Jogurt naturalny, Banan, Maliny, Dynia pestki, Słonecznik nasiona, Nasiona chia, Jagody goji
Paella z warzywami

Składniki:
Cebula czerwona, Papryka czerwona, Papryka zielona, Papryka żółta, Pieczarka uprawna, Szafran, Pomidor, Bulion warzywny, Groszek zielony, Fasola szparagowa zielona, Oliwa z oliwek, Ryż basmati, Natka pietruszki, Cytryna pokrojona na cząstki, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka czerwona ostra, Papryka czerwona słodka
Buraczana z fetą - alergeny 7

Składniki:
Burak, Ziemniak, Oliwa z oliwek, Cebula, Liść laurowy, Tymianek, Sok z cytryny, Bulion warzywny, Gałka muszkatołowa, Sól himalajska, Pieprz czarny, Ser typu "Feta", Natka pietruszki
Spaghetti cztery sery - alergeny 1,7

Składniki:
Brokuły, Kukurydza konserwowa, Śmietana, Ser mozzarella, Ser żółty gouda, Ser pleśniowy niebieski, Ser typu "Feta", Cebula czerwona, Oliwa z oliwek, Tymianek świeży, Papryka chili świeża, Sól himalajska, Pieprz czarny, Makaron spaghetti
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Alergeny
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: smaktywni@gmail.com
Wróć do spisu treści