Dieta - Autoimmunologiczna - smAktywni

Telefon: 786 987 880
smaktywni@gmail.com
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Przejdź do treści
Menu
od 19.10.2020
do 23.10.2020
Dieta - Autoimmunologiczna - Poniedziałek
Owsianka na napoju sojowym z gruszką w imbirze - alergeny 1,6,8

Składniki:
Mleko sojowe, Gruszka obrana, Syrop klonowy, Orzechy włoskie, Imbir, Sok z cytryny, Płatki owsiane
Paszteciki z kapustą i pieczarkami - alergeny 1,3,7

Składniki:
Cukier, Drożdże piekarskie, Mleko spożywcze bez laktozy, Jajo, Sól himalajska, Oliwa z oliwek, Mąka pszenna, Pieczarka uprawna, Kapusta kiszona, Olej rzepakowy, Cebula, Kminek, Liść laurowy, Ziele angielskie, Czarnuszka nasiona
Dyniowe kotlety z kaszą jaglaną i szpinakiem - alergeny 1,3  

Składniki:
Kasza jaglana, Dynia surowa, Oliwa z oliwek, Cebula, Czosnek, Imbir, Jajo, Szpinak świeży, Bułka tarta, Papryka czerwona, Jabłko, Ogórek kiszony, Cebula szalotka, Pomidory koktajlowe, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny
Pomarańcza nadziewana owocami  

Składniki:
Pomarańcza, Kiwi świeże, Nektarynka, Granat, Sok z cytryny
Sałatka z cukinią, fetą i pomidorami - alergeny 1,7

Składniki:
Cukinia, Czosnek, Mix sałat z rukolą, Cebula, Ser typu "Feta", Sól himalajska, Pieprz czarny, Oregano suszone, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Pomidor, Chleb graham
Dieta - Autoimmunologiczna - Wtorek
Pasta brokułowa z serem feta i prażonym słonecznikiem - alergeny 1,7,10

Składniki:
Brokuły, Ser typu "Feta", Sól himalajska, Pieprz czarny, Jogurt naturalny, Musztarda, Kiełki rzodkiewki, Słonecznik nasiona, Chleb graham, Papryka żółta, Papryka czerwona
Sernik z pieczoną dynią - alergeny 1,3,7

Składniki:
Herbatniki, Czekolada gorzka, Masło ekstra, Dynia, Ser twarogowy chudy, Cukier trzcinowy, Cukier waniliowy, Cynamon, Budyń, Jajo
Dorsz ze szpinakiem i chrupiącą posypką - alergeny 1,3,7

Składniki:
Dorsz polędwica, Czosnek, Papryka czerwona słodka, Oregano suszone, Kurkuma, Pieprz biały, Szpinak świeży, Śmietanka, Bułka tarta, Oliwa z oliwek, Ser mozzarella, Masło, Sól himalajska, Pieprz czarny, Mąka ziemniaczana, Pomidory koktajlowe, Ryż basmati
Gruszkowy mus ze szczyptą imbiru - alergeny 7

Składniki:
Jogurt naturalny, Gruszka obrana, Imbir
Naleśniki z salsą ananasową

Składniki:
Jajo, Mąka pszenna, Oliwa z oliwek, Cynamon, Ananas świeży, Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny, Miód pszczeli
Dieta - Autoimmunologiczna - Środa
Zapiekany serek wiejski - alergeny 1,3,7

Składniki:
Serek twarogowy ziarnisty, Białko jaja kurzego, Płatki owsiane, Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony
Ananasowy budyń z kurkumą - alergeny 8

Składniki:
Napój kokosowy, Kurkuma, Imbir, Ananas świeży, Komosa ryżowa, Miód pszczeli
Filety drobiowe w sosie z gorgonzoli - alergeny 1,7

Składniki:
Mięso z piersi indyka, Szynka parmeńska, Śmietanka kremowa bez laktozy, Ser gorgonzola, Natka pietruszki, Pomidory koktajlowe, Oliwa z oliwek, Makaron tagliatelle, Brokuły
Pieczony kalafior po arabsku - alergeny 8,9,11  

Składniki:
Kalafior, Szpinak świeży, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pomidory koktajlowe, Granat, Seler naciowy, Natka pietruszki, Orzechy piniowe, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kumin, Kurkuma, Sok z cytryny, Jogurt kokosowy, Pasta tahini, Skórka z cytryny
Zupa curry z cukinii - alergeny 1,8

Składniki:
Cebula, Oliwa z oliwek, Imbir korzeń, Czosnek, Marchew, Papryka czerwona, Cukinia, Bulion warzywny, Pasta curry czerwona, Pomidor, Napój kokosowy, naturalny, Natka pietruszki, Papryka chili w płatkach, Sól himalajska, Pieprz czarny, Bagietka wielozbożowa
Dieta - Autoimmunologiczna - Czwartek
Pasta z ricotty z nutą cytryny - alergeny 1,4,7

Składniki:
Ser ricotta, Cebula czerwona, Koper, Skórka z cytryny, Sok z cytryny, Ogórek świeży, Awokado, Łosoś wędzony, Sól himalajska, Pieprz czarny, Chleb graham
Ciasto z batatów z pomarańczą i przyprawami korzennymi - alergeny 3,8

Składniki:
Batat, Napój kokosowy, Cukier kokosowy, Olej kokosowy, Jajo, Sok z wyciśniętych pomarańczy, Imbir, Kardamon, Goździki, Gałka muszkatołowa, Soda oczyszczona, Rodzynki suszone, Mąka kokosowa, Migdały płatki
Placek po węgiersku - alergeny 1,3,7

Składniki:
Mieszanka węgierska warzyw, Mięso gulaszowe, Bulion drobiowy, Olej rzepakowy, Mąka pszenna, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka czerwona słodka, Ziemniaki, Jaja, Cebula, Szczypiorek, Majeranek, Masło
Fasolka szparagowa z fetą, pomidorem i sosem vinegrette - alergeny 7,10

Składniki:
Fasola szparagowa, Pomidor, Ser typu "Feta", Oliwa z oliwek, Musztarda, Miód pszczeli, Sok z cytryny, Sól himalajska, Pieprz czarny

Składniki:
Papryka czerwona, Kasza jaglana, Cukinia, Papryka chili świeża, Pomidory krojone w puszce, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kurkuma, Papryka czerwona słodka, Oregano suszone, Czosnek, Szczypiorek
Dieta - Autoimmunologiczna - Piątek
Jaglanka z figami, orzechami laskowymi i syropem z agawy - alergeny 8

Składniki:
Kasza jaglana, Napój migdałowy, Syrop z agawy, Figa świeża, Orzechy laskowe
Kruche babeczki szpinakowe z serem ricotta plus salsa pomidorowa 220 g - alergeny 1,3,7

Składniki:
Mąka pszenna, Masło, Żółtko jaja kurzego, Sól himalajska, Śmietana, Szpinak świeży, Ser ricotta, Czosnek, Gałka muszkatołowa, Pomidor, Pomidory suszone, Rukola, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czosnek, Bazylia świeża
Kotlety z kalafiora z gałką muszkatołową plus grecki dip jogurtowy 100 g - alergeny 1,3,7

Skladniki:
Kalafior, Kasza jaglana, Bulion warzywny, Jajo, Natka pietruszki, Bułka tarta, Sól himalajska, Gałka muszkatołowa, Pieprz czarny, Oliwa z oliwek, Bułka tarta do panierowania, Ryż brązowy, Ogórek świeży, Jogurt grecki, Czosnek, Natka pietruszki, Oliwki czarne marynowane, Sól himalajska, Pieprz biały
Zupa ogórkowa z koperkiem - alergeny 7

Składniki:
Bulion warzywny, Cebula, Marchew, Pietruszka korzeń, Ziemniaki, Ogórek kiszony, Śmietanka, Koper
Sałatka z pieczonymi krewetkami i skórką z limonki - alergeny 1,2

Składniki:
Krewetki tygrysie, Pomidory koktajlowe, Czosnek, Por, Skórka z limonki, Kolendra, Oliwa z oliwek, Mix sałat z rukolą, Sól himalajska, Pieprz kolorowy, Chleb graham
Alergeny
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: smaktywni@gmail.com
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Wróć do spisu treści