Dieta - Autoimmunologiczna - smAktywni

Telefon: 786 987 880
smaktywni@gmail.com
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Przejdź do treści
Menu
od 19.10.2020
do 23.10.2020
Dieta - Autoimmunologiczna - Poniedziałek
Owsianka na napoju migdałowym z gruszką w imbirze - alergeny 8

Składniki:
Napój migdałowy, Gruszka obrana, Orzechy włoskie, Imbir, Sok z cytryny, Płatki owsiane bezglutenowe, Syrop klonowy
Omlet po włosku - alergeny 3

Składniki:
Jajo, Płatki gryczane, Szynka parmeńska, Pomidory suszone, Oliwki zielone marynowane, Cebula czerwona, Oliwa z oliwek, Woda niskozm., Sól himalajska, Pieprz czarny, Cząbr, Rukola, Pomidor
Grillowana polędwica z nutą śródziemnomorską i grillowaną cytryną

Składniki:
Wieprzowina polędwiczka, Oliwa z oliwek, Cytryna, Cebula czerwona, Papryka czerwona, Papryka żółta, Papryka zielona, Mix sałat z rukolą, Pomidor, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kolendra, Papryka chili suszona, Papryka czerwona słodka, Czosnek, Kasza gryczana
Pomarańcza nadziewana owocami

Składniki:
Pomarańcza, Kiwi świeże, Nektarynka, Granat, Sok z cytryny
Pasta z cukinii z nutą sezamu - alergeny 11

Składniki:
Cukinia, Pasta tahini, Cebula, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Bazylia świeża, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czubryca zielona, Chleb bezglutenowy
Dieta - Autoimmunologiczna - Wtorek
Pieczeń rzymska z jajem - alergeny 3,10

Składniki:
Mięso mielone drobiowe, Jajo, Jajo na twardo, Por, Czosnek, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Czosnek niedźwiedzi, Bułka tarta bezglutenowa, Chrzan, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka czerwona ostra, Papryka czerwona słodka, Kminek, Musztarda, Papryka czerwona, Chleb bezglutenowy
Ciasto marchewkowe plus jabłko - alergeny 3,8

Składniki:
Mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa, Marchew, Olej kokosowy, Jaja, Cynamon, Erytrytol, Proszek do pieczenia, Sól himalajska, Jabłko
Pieczone bruschetty z dorsza z różyczkami brokuła - alergeny 4

Składniki:
Dorsz polędwica, Papryka czerwona słodka, Pomidory w puszce, Czosnek, Oregano suszone, Bazylia świeża, Sok z cytryny, Sól himalajska, Pieprz czarny, Mąka ziemniaczana, Oliwa z oliwek, Brokuły, Ryż brązowy
Gruszkowy mus ze szczyptą imbiru - alergeny 8

Składniki:
Jogurt kokosowy, Gruszka obrana, Imbir, Miód pszczeli
Dyniowe kotlety z kaszą jaglaną i szpinakiem - alergeny 3

Składniki:
Kasza jaglana, Dynia surowa, Oliwa z oliwek, Cebula, Czosnek, Imbir, Jajo, Szpinak świeży, Bułka tarta bezglutenowa, Papryka czerwona, Jabłko, Ogórek kiszony, Cebula szalotka, Pomidory koktajlowe, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny
Dieta - Autoimmunologiczna - Środa
Gofry jaglane z awokado i jajem w koszulce - alergeny 3

Składniki:
Jajo, Napój ryżowy, Jajo kurze w koszulce, Awokado, Szczypiorek, Papryka czerwona, Pieprz czarny, Mąka jaglana, Sól himalajska, Proszek do pieczenia, Oliwa z oliwek
Ananasowy budyń z kurkumą - alergeny 8

Składniki:
Napój kokosowy, Kurkuma, Imbir, Ananas świeży, Komosa ryżowa, Miód pszczeli
Filet z kurczaka z mleczkiem kokosowym po tajsku - alergeny 8

Składniki:
Mięso z piersi kurczaka, Papryka czerwona, Czosnek, Cebula, Pomidory z puszki, Sól himalajska, Pieprz czarny, Curry, Imbir, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Oliwa z oliwek, Mleczko kokosowe, Makaron ryżowy z ryżu brązowego
Pieczony kalafior po arabsku - alergeny 8,9,11  

Składniki:
Kalafior, Szpinak świeży, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pomidory koktajlowe, Granat, Seler naciowy, Natka pietruszki, Orzechy piniowe, Sól himalajska, Pieprz czarny, Kumin, Kurkuma, Sok z cytryny, Jogurt kokosowy, Pasta tahini, Skórka z cytryny
Zupa curry z cukinii - alergeny 1,8

Składniki:
Cebula, Oliwa z oliwek, Imbir korzeń, Czosnek, Marchew, Papryka czerwona, Cukinia, Bulion warzywny, Pasta curry czerwona, Pomidor, Napój kokosowy, Natka pietruszki, Papryka chili w płatkach, Sól himalajska, Pieprz czarny, Bagietka wielozbożowa
Dieta - Autoimmunologiczna - Czwartek
Pasta z bakłażana z warzywami - alergeny 9  

Składniki:
Bakłażan, Papryka czerwona, Cebula czerwona, Oliwki zielone marynowane, Mięta, Sól himalajska, Pieprz czarny, Czosnek, Papryka czerwona słodka, Papryka czerwona ostra, Oliwa z oliwek, Marchew, Seler naciowy, Papryka żółta, Ogórek świeży, Chleb bezglutenowy
Ciasto z batatów z pomarańczą i przyprawami korzennymi - alergeny 3,8

Składniki:
Batat, Napój kokosowy, Cukier kokosowy, Olej kokosowy, Jajo, Sok z wyciśniętych pomarańczy, Imbir, Kardamon, Goździki, Gałka muszkatołowa, Soda oczyszczona, Rodzynki suszone, Mąka kokosowa, Migdały płatki
Placek po węgiersku - alergeny 3

Składniki:
Mieszanka węgierska warzyw, Mięso gulaszowe, Bulion drobiowy, Olej rzepakowy, Mąka gryczana, Czosnek, Sól himalajska, Pieprz czarny, Papryka czerwona słodka, Ziemniaki, Jaja, Cebula, Szczypiorek, Majeranek,
Sałatka owocowa z czerwonym grejpfrutem - alergeny 8

Składniki:
Rukola, Kiwi świeże, Pomarańcza, Grejpfrut czerwony, Oliwa z oliwek, Sok z wyciśniętych pomarańczy, Migdały
Muffinki selerowe - alergeny 3,9

Składniki:
Jajo, Woda, Mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa, Proszek do pieczenia, Szynka parmeńska, Seler korzeniowy, Czosnek, Szczypiorek, Oliwa z oliwek, Otręby gryczane, Sól himalajska, Pieprz czarny, Gałka muszkatołowa, Pomidory suszone
Dieta - Autoimmunologiczna - Piątek
Jaglanka z figami, orzechami laskowymi i syropem z agawy - alergeny 8

Składniki:
Kasza jaglana, Napój migdałowy, Syrop z agawy, Figa świeża, Orzechy laskowe
Komosa ryżowa z kukurydzą, papryką i białą cebulą

Składniki:
Komosa ryżowa, Kukurydza, Papryka czerwona, Cebula biała, Jarmuż, Pomidory koktajlowe, Sól himalajska, Pieprz czarny, Oliwa z oliwek
Kotlety z kalafiora z gałką muszkatołową plus grecki dip jogurtowy 100 g - alergeny 3,8

Skladniki:
Kalafior, Kasza jaglana, Bulion warzywny, Jajo, Natka pietruszki, Bułka tarta bezglutenowa, Sól himalajska, Gałka muszkatołowa, Pieprz czarny, Oliwa z oliwek, Bułka tarta do panierowania, Ryż brązowy, Ogórek świeży, Jogurt kokosowy, Czosnek, Natka pietruszki, Oliwki czarne marynowane, Sól himalajska, Pieprz biały
Zupa ogórkowa z koperkiem - alergeny 8

Składniki:
Bulion warzywny, Cebula, Marchew, Pietruszka korzeń, Ziemniaki, Ogórek kiszony, Śmietanka migdałowa, Koper
Sałatka z pieczonymi krewetkami i skórką z limonki - alergeny 2

Składniki:
Krewetki tygrysie, Pomidory koktajlowe, Czosnek, Por, Skórka z limonki, Kolendra, Oliwa z oliwek, Mix sałat z rukolą, Sól himalajska, Pieprz kolorowy, Chleb bezglutenowy
Alergeny
Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, dżem, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski
Adres:
MJS Marzena Siemaszko
ul. Słowackiego 23
74-400 Dębno
woj. zachodniopomorskie
Godziny Pracy:
Od Niedzieli Do Czwartku
w godzinach 7:00 - 15:00
Telefon: 786 987 880
mail: smaktywni@gmail.com
Nr Konta: 76 1020 1954 0000 7702 0173 1983
Wróć do spisu treści